Szemüveglencsék

Optikánkban az Essilor cég által kínált szemüveglencséket ajánljuk elsősorban. Tesszük ezt azért, mert világvezető lencsegyártóként a termékfejlesztésekre helyezik a hangsúlyt, hogy ezzel a szemüvegviselők elégedettség növeljék.

Essilor

Folyamatosan végeznek viselési teszteket, hogy a tapasztalatok alapján a vásárlók igényeit figyelembe véve a legtökéletesebb látásélményt biztosítsák számukra.

Essilor

 

40 év felettieknek

 

Varilux multifokális lencsék- megoldás, ha az olvasás 40 év felett nehézkessé válik. A Varilux lencsék első generációját több, mint 50 évvel ezelőtt fejlesztették ki. A cél az volt, hogy egy olyan többfókuszú (minden távolságra éles látást biztosító) szemüveglencsét alkossanak meg, melynél nincs esztétikailag zavaró és erős képugrást eredményező olvasó szegmens (ez az úgynevezett bifokális lencse). 

Varilux multifokális lencsék

Varilux multifokális lencsék

A fejlesztés óta a Varilux lencsecsalád nagy változásokon ment keresztül. Mára a legújabb generáció már olyan technológiával készül, hogy viselőjének az az érzése támad, mintha visszanyerte volna fiatalkori látását. 

 

Rétegek

 

Crizal UV- hogy szemüveglencséje tökéletesen áttetsző, és könnyen tisztítható legyen, miközben teljeskörű védelmet biztosít a káros UV sugarak ellen. 

 

Crizal UV

Rétegek

 

UV sugárzás: A teljeskörű UV védelem egyedülálló tulajdonsága a CrizalUV termékcsaládnak, hiszen nincs még egy olyan réteg, mely garantálná az alapanyag UV-szűrése mellett a hátulról és oldalról érkező UV sugárzás visszaverődésének megakadályozását. Hogy erre miért van szükség? Mert a szürkehályog, az időskori makuladegeneráció az UV szemre gyakorolt káros hatásaival hozhatóak összefüggésbe, a szemkörnyéki bőr melanómás elváltozását vitathatatlanul az UV sugárzás okozza, a szemkörnyéki ráncok kialakulásában pedig egyértelműen szerepet játszik az évről évre erősödő sugárzás. Ha bőrét magas SPF jelzéssel ellátott krémmel védi, miért sajnálná szemétől ezt a védelmet? 

UV sugárzás

 

Karcok: A lencse felülete ellenállóbbá válik a tisztítás okozta sérülésekkel szemben. Fontos azonban a megfelelő tisztítás, melyhez mikroszálas törlőkendőt javaslunk.

 

Ujjnyomok: A szemüveglencsén megülő makacs piszok és kosz foltok, ujjlenyomatok rendszeres és megfelelő tisztítás nélkül csökkentik a látás minőségét. A Crizal réteg kiemelkedő teljesítményének köszönhetően felülmúlhatatlan az optikai rétegek világában. Az új technológia alkalmazásával a lencsefelület annyira simává válik, hogy a szennyeződések nem tapadnak meg rajta, így az megtartja eredeti tisztaságát.

 

Por: A réteg portaszító tulajdonságának köszönhetően nemcsak a látásélmény javul, hanem a lencsén megülő port tisztítás közben sem görgetjük annak felszínén, ezzel elkerülve a bemattulást, mely a Crizal réteg nélkül rövid időn belül megjelenik a lencsék felszínén.

 

Vízcseppek: Ha a tisztítást folyóvíznél végezzük, a vízlepergető hatásnak köszönhetően a vízcseppek könnyen legördülnek a lencse felszínéről, így a cseppmentes száradás garantált.

 

Tükröződés: A szemüveglencséken a rétegek nem csak esztétikai szempontból fontosak, hanem komoly szerepük van a lencse védelmében és a látás minőségének javításában is. A kitűnő fényáteresztésű Crizal réteg láthatóvá teszi a szemeket a zavaró visszatükröződések kiiktatásával és ezáltal kontrasztosabb, élesebb látást biztosít.

 

Optifog páramentes réteg: Amennyiben más sokszor meggyűlt a baja a párásodással hideg időben vagy sportolás közben, esetleg forró tea vagy leves szürcsölgetése közben, az Optifog lencse a legtökéletesebb megoldás Ön számára. Az aktivátor folyadék használatával a lecsapódott pára azonnal láthatatlan vízfilmmé alakul, így a szemüveglencse átlátszó marad, a kellemetlenségek, melyeket a párásodás okozott eddig, a múlté. 

Optifog

 

Fényvédelem

Transitions lencse- minden fényviszonyban ajánljuk

 

Önnel is előfordult már, hogy zavarta a napsütés és azt kívánta, bárcsak kéznél lenne egy napszemüveg, mely éleslátást biztosít, miközben nyugtatja a szemét?

 

A Transitions lencsék amellett, hogy megszűrik a napsugárzásból fakadó káros UV-sugarak 100%-át, kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően tisztább látást biztosítanak bármilyen fényviszonyban. Beltérben a Transitions lencsék teljesen színtelenek, így senki sem veszi észre, hogy Ön fényre sötétedő szemüveget hord. Szabadban szikrázó napsütésben gyorsan és egyenletesen sötétednek a lencséi napszemüveg sötétségűre. A Transitions szemüveglencséket barna vagy szürke színben, bármilyen típusú szemüvegkeretben, bármikor és bárhol viselheti.
 

 

Az Essilor termékek forgalmazása mellett tiszteletben tartjuk, ha valaki a számára megszokott márkát keresi, így üzletünkben lehetőség van Zeiss és Hoya lencsék elkészítésére is.